Tytuł: SUMOWA PASJA - Forum sumowe - Forum wędkarskie o sumach :: Wyroby Łukasza

Dodane przez Semi dnia 17.06.2022 10:02
#16

Piękne bochenki.# Też piekłem wczoraj, nie mogę jeść na zakwasie chleba bo żołądek boli po nim to piekę na drożdżach i na zsiadłym mleku. Wczoraj opierdzieliliśmy bochenek na raz z masłem i ogórkiem małosolnym. W sobotę też wędziłem, bo już na kanapki nie było nic w zamrażarce. Mały wsad był, 5kg kiełbasy, 4 boczki, 2 schaby, 10 udek z kurczaka i 10 serków Pilosa. Co do wędzenia ryb, to również używam solanki 10% jak Jacek, chociaż widzę, że przepis Łukasza też jest ciekawy i warty wypróbowania. Noszę się już jakiś czas z zakupem maszyny próżniowej i chyba czas najwyższy poczynić taki zakup.I

Edytowane przez Semi dnia 01.01.1970 01:00