Tytuł: SUMOWA PASJA - Forum sumowe - Forum wędkarskie o sumach :: Wyroby Łukasza

Dodane przez km73 dnia 20.06.2022 21:17
#24

stan2010 napisał(aM

Jeżeli drób z podwórka, to tak. Przestałem brać w sklepach, bo pędzone na hormonach żeńskich... w jajkach też... najpierw Ojcu, potem mnie, zaczął 'rosnąć' biust... O


Dlatego zacząłem gotować rosół głównie na indyku. Czasami dodaję kawałek szpondra, jak jest ładny w lodówce. Indyk dowalony hormonami pada, w przeciwieństwie do kurczaka, który łyka jak pelikan. Mam na osiedlu sprawdzony sklep z indykiem + plus czasami szpondner. Dwie MEGA grube szyje + duże skrzydło i dwie włoszczyzny. Szponder daje ładny rosołowy kolor i dużo dobrego tłuszczyku. Rosół jak ta lala! To super baza pod zupy, które ze względu na stan zdrowia, tylko jadam. G 5-6 słoików 0,9 i mam z bani na cały miesiąc. W lodówce są jak beton w szkle. Nic nie kiśnie. Ostatni kapuśniak + słoiki takiego rosołu (tylko 0,9 l.). Poczęstowałem kumpla w firmie. Był pod wrażeniem. Mam na jutro ostatnią porcję pieczarkowej z ostatniego rosołowego słoika, a zatem trzeba ukręcić nową indyczą bazę. U