Fora partnerskie
Ostatnio dodane fotki
Nasz Banner
Translate
Logowanie
Aktualnie online
NASZ FANPAGE
Zobacz temat
Semi |
Dodany dnia 25.05.2014 22:02
|
![]() Administrator ![]() Moderator ![]() Miejscowość: Warszawa/Janów Podlaski Postów: 2936 Data rejestracji: 30.09.2013 |
Weekend spędziłem nad Bugiem u rodziców. W piątek jeszcze z braciakiem i jego dwoma synami skoczyliśmy nad jeziorko próbować przechytrzyć karasie i liny. Jedno branie i jeden karaś złocisty. Reszta złowiła trochę drobnicy wzdręgi, uklei i okonia.![]() ![]() Podnęciłem w piątek z myślą o sobotnim łowieniu, lecz za póżno wstałem, po 4.00 rano już moja miejscówka była zajęta, więc pojechałem nad Bug, na zalaną zatokę, woda spora, ale cóż, trzeba było jakoś sobie radzić. ![]() ![]() Z rana połaziłem chyba ze trzy godziny ze spinem, złowiłem dwa małe szczupaczki. Później postawiłem żywczyka z gruntu i zacząłem bawić się feederkiem z kukurydzą konserwową. Brały fajne krąpie i do wieczora złowiłem chyba 16 sztuk. ![]() Dziś też z rana wyskoczyłem ze spinem, od 5.00 do 9.00 bez efektów. Szczupaki się pochowały w trawach od tego upału. ![]() Wędkuję ponieważ jestem uzależniony od kontaktów z naturą. ![]() |
|
|
pellet |
Dodany dnia 25.05.2014 22:17
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Warszawa/ Bielany Postów: 189 Data rejestracji: 21.09.2013 |
Ja dziś tez spędziłem dzisiejszy dzień nad Bugiem. W okolicach Brańszczyka. Sceneria jak wyjęta z Twoich zdjęć.... niestety poza tym, że spiekłem się jak rak niczego innego nie doświadczyłem :-) |
|
|
Piotr |
Dodany dnia 26.05.2014 23:26
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Postów: 141 Data rejestracji: 11.04.2014 |
Wczoraj na rybach była lipa ![]() ![]() Po znalezieniu kawałka lądu nie pozostało nic jak tylko zarzucić i czekać ![]() Pełne maskowanie pozycji ze wszystkich flanek... ![]() ...zakończyło się bez rybiem., ale przynajmniej parę godzin spędzonych nad wodą ![]() Postępowe idee dają z reguły marne (jak nie zbrodnicze) owoce, natomiast zawsze koncertowo ogłupiają ludzi... |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 26.05.2014 23:33
|
![]() Tetryk III ![]() Miejscowość: Jadów Postów: 6213 Data rejestracji: 21.06.2013 |
Piotrek zacznij przygotowania do sezonu na sumka. Czekamy na wyniki , tylko nie pisz że na Rybniku nie ma sumków. Trochę się napowietrzyłeś . Semi jak zwykle natura i rybki. Pellet litra stawiasz czekałem w niedzielę na telefon a Ty sobie na Brańszczyk pojechałeś a ja byłem po przeciwnej stronie Bugu. |
|
|
Piotr |
Dodany dnia 26.05.2014 23:49
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Postów: 141 Data rejestracji: 11.04.2014 |
Sławek przygotowania w toku ![]() ![]() ![]() Postępowe idee dają z reguły marne (jak nie zbrodnicze) owoce, natomiast zawsze koncertowo ogłupiają ludzi... |
|
|
Kiersnowski Artur |
Dodany dnia 01.06.2014 15:15
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Błonie Postów: 646 Data rejestracji: 23.06.2013 |
Dzisiaj na rybach pływałem ze Sławkiem po wywłoce i po Bugu. Załadowałem szuflandię do autka i Sławka i pojechaliśmy. Powim krótko ;-) ;-), słyszysz Szymek ;-). Ryby to trza umić łowić. ![]() ![]() ![]() Koniec żartów Panowie. Zaczęły się schody. Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trzeba umić. |
|
|
Semi |
Dodany dnia 01.06.2014 17:20
|
![]() Administrator ![]() Moderator ![]() Miejscowość: Warszawa/Janów Podlaski Postów: 2936 Data rejestracji: 30.09.2013 |
No chyba trzeba umieć.![]() ![]() ![]() a rano w sobote leszczyk, kilograma nie miał, ale pierwszy w tym sezonie większy. ![]() Droga nad rzekę masakra. Zdrowo dolało i mieliśmy z bratem i jego dwoma synami co robić żeby przejechać. Szpadel i siekiera okazały się niezbędnym wyposażeniem w takiej przeprawie. 8 kilometrów ponad godzinę jechaliśmy, z powrotem też nie lepiej, chociaż inną drogą. Wieczorem obserwowaliśmy z bratem jak ładne sumisko pacyfikowało drobnicę, czarny skurczybyk jak smoła, jeszcze tak ciemnego nie widziałem, smoluchem go nazwaliśmy z bratem i w lipcu się tam na niego zasadzimy. ![]() ![]() Wędkuję ponieważ jestem uzależniony od kontaktów z naturą. ![]() |
|
|
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 01.06.2014 17:46
|
![]() Właściciel strony ![]() Tetryk I ![]() Miejscowość: Kąkolewo-Leszno Postów: 4807 Data rejestracji: 22.06.2013 |
Sezon sandaczowy zacząłem jednym wymiarowym sandałkiem na spina. Dobre i to, choć jak na siedem godzin biczowania wody to kiepściutko ![]() Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I ![]() |
|
|
pellet |
Dodany dnia 01.06.2014 21:59
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Warszawa/ Bielany Postów: 189 Data rejestracji: 21.09.2013 |
Slawomir Tabor napisał(a ![]() Piotrek zacznij przygotowania do sezonu na sumka. Czekamy na wyniki , tylko nie pisz że na Rybniku nie ma sumków. Trochę się napowietrzyłeś . Semi jak zwykle natura i rybki. Pellet litra stawiasz czekałem w niedzielę na telefon a Ty sobie na Brańszczyk pojechałeś a ja byłem po przeciwnej stronie Bugu. Masz litra ! ![]() |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 01.06.2014 22:22
|
![]() Tetryk III ![]() Miejscowość: Jadów Postów: 6213 Data rejestracji: 21.06.2013 |
Dzisiejszy dzień z wędką , mogę podzielić na dwie tury .Pierwsza to wypad z Arturem na Bug i starorzecze Bugu Wywłokę. Artur odpala swoja łódkę Szuflandję. ![]() Zasypane ujście starorzecza Wywłoka do Bugu ![]() Płyniemy na klatki część Bugu ![]() Chwila odpoczynku by dalej łowić na Wywłoce. ![]() Jeden z trzech szczupaków złowionych na Wywłoce , ten Artura. ![]() Wszystkie szczupaki złowione były na metalowe przynęty. Testowaliśmy woblery Brzul Pawła ,szkoda że tak słabo współpracowały szczupaczki. Woblery pracowały bardzo różnie w zależności od prowadzenia. Druga tura zaczęła się o 16 byłem ze Staśkiem na karpikach .Właściciel jeziorka chce się pozbyć karpi powyżej 3 kg . Stasiek zaliczył trzy karasie po 0,5 kg ja trzy karpiki . Dzień jeszcze się nie skończył może na nockę ruszę. ![]() Edytowane przez Slawomir Tabor dnia 01.06.2014 22:50 |
|
|
Damian Poweska |
Dodany dnia 02.06.2014 10:24
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Stalowa Wola Postów: 265 Data rejestracji: 25.06.2013 |
Gratuluję Wszystkim którzy połowili, u mnie woda na Sanie jeszcze duża i brudna choć dalej mam problemy z nogą to wyskoczyłbym na rybki ![]() |
|
|
fedors |
Dodany dnia 03.06.2014 09:20
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Jabłonna Postów: 98 Data rejestracji: 24.02.2014 |
Widzę, że Sławcio nie marnuje czasu. Gratuluje fajnie wspólnie spędzonego czasu nad wodą ![]() Też kiedyś byłem na innym forum i wolałbym tego nie pamiętać. |
|
|
Lucas |
Dodany dnia 06.06.2014 00:58
|
![]() Administrator ![]() Miejscowość: Postów: 2471 Data rejestracji: 24.06.2013 |
Dzisiejszy bolas ![]() ![]() |
|
|
Longin Bojanowski |
Dodany dnia 06.06.2014 11:38
|
![]() Właściciel strony ![]() Tetryk II ![]() Miejscowość: Legionowo Postów: 2165 Data rejestracji: 21.06.2013 |
Gratulacje. ![]() Byłem kiedyś użytkownikiem FS. Ale wolę być tutaj. LONIEK, "TETRYK II" |
|
|
Lucas |
Dodany dnia 06.06.2014 11:51
|
![]() Administrator ![]() Miejscowość: Postów: 2471 Data rejestracji: 24.06.2013 |
Tak tak oczywiście ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Jan Brzozowski dnia 06.06.2014 20:45 |
|
|
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 06.06.2014 20:48
|
![]() Właściciel strony ![]() Tetryk I ![]() Miejscowość: Kąkolewo-Leszno Postów: 4807 Data rejestracji: 22.06.2013 |
Leń jesteś i tyle, Łukasz ![]() Duże bolki też przynoszą frajdę ![]() ![]() Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I ![]() |
|
|
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 08.06.2014 14:12
|
Wczoraj przed wieczorem wybrałem się nad wodę, żeby potrenować ze sandaczami. Po trzecim rzucie gwałtowne przytrzymanie i tępy opór. ![]() Po krótkim, jednostajnym holu jeeeeest Niestety to tylko wiadro, które jakiś bałaganiarz wrzucił do wody. ![]() Kolejne rzuty też przyniosły efekt, ale to nadal nie to, co bym chciał ![]() Na Jackowego mikrusa połakomił się małż. ![]() W końcu jednak wziął i sandaczyk ![]() ![]() I kolejny, podgryziony trochę. ![]() Na wodzie tłoku nie było, za to na niebie dość spory. ![]() Kilka godzin spinningu zaowocowało trzema mętnookimi, niewielkimi jednak. Może następnym razem będą większe ![]() Edytowane przez Jan Brzozowski dnia 08.06.2014 14:18 Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I ![]() |
|
|
tomek sztanka |
Dodany dnia 08.06.2014 17:59
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Postów: 642 Data rejestracji: 25.12.2013 |
Jak są małe to są i duże, może trupek? Niech posiąpi. |
|
|
Krzysztof Poniewierski |
Dodany dnia 08.06.2014 18:18
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Postów: 776 Data rejestracji: 24.06.2013 |
Za to zdjęcie Moja PlaneSpotterka dziękuje Janku ![]() Pielęgnując pasję ![]() K-Pon |
|
|
Lucas |
Dodany dnia 09.06.2014 02:06
|
Janek napewno są większe, na gumy nie próbujesz? |
|
Przejdź do forum: |