Fora partnerskie
Ostatnio dodane fotki
Nasz Banner
Translate
Logowanie
Aktualnie online
NASZ FANPAGE
Zobacz temat
Marek Bukowski |
Dodany dnia 28.09.2015 19:47
|
pasjonat Miejscowość: Postów: 1899 Data rejestracji: 13.12.2014 |
Piękna ryba drugi rekord chyba z tych samych okolic słynnych mostów . |
|
|
Robert |
Dodany dnia 28.09.2015 20:32
|
pasjonat Miejscowość: Postów: 1251 Data rejestracji: 07.08.2013 |
Jakies 35 lat temu jeden starszy wedkarz gdy zbraklo mi glizd radzil mi bym wbil patyk w ziemie i drugim pukał w niego ,nie posłuchałem rady bo myslalem ze jaja sobie ze mnie robi |
|
|
Marek Bukowski |
Dodany dnia 28.09.2015 21:21
|
Na filmie Wstrząsy to wychodziły robaki co by suma zjadły . |
|
|
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 04.11.2015 21:37
|
Właściciel strony Tetryk I Miejscowość: Kąkolewo-Leszno Postów: 4762 Data rejestracji: 22.06.2013 |
Nowy rekord świata. Gratulacje dla łowcy Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I |
|
|
Koz@k |
Dodany dnia 04.11.2015 22:00
|
Administrator Miejscowość: Postów: 1116 Data rejestracji: 02.11.2014 |
No i proszę Mały Rodan na topie, znam to miejsce, czytałem że to oficjalny rekord europy
Łowię, analizuję, poprawiam.. i łowie jeszcze więcej. Determinacja to mój atut. Zachęcam do polubienia mojego funny page na FB https://www.faceb...hobsessive |
|
|
Marek Bukowski |
Dodany dnia 04.11.2015 22:48
|
130 na kiju to już nie przelewki ,250 cm Wiślaki łowią to na wielkiej rzece może i do trzech metrów dorastają. |
|
|
Koz@k |
Dodany dnia 06.11.2015 23:00
|
Czy aby na pewno „Rekord świata” Pewnie zauważyliście że gazeta La Peche podała w tytule że to rekordowy sum (silure) świata i nie bardzo się mogę z tą informacją zgodzić. Oczywiście że zazdroszczę Panu Sebastien’owi złapania tej piękne- rekordowej ryby, lecz nie jestem jego wrogiem a bardzo cenie sobie precyzyjne informacją. Silurus Glanis czyli sum europejski-sum pospolity należący do rząd sumokształtne z gromady promieniopłetwe został złapany na terenie Europy i bez wątpienia zostanie uznany za rekordową rybę Francji, Pan Sebastien postarał się o potwierdzenie faktu złapania i zaprezentował swój okaz notariuszowi i jeszcze dwóm innym osobą urzędowym co pokazał na swoim Facebook’u okazując się opieczętowanymi dokumentami. Co do rekordu Europy to nawet Wikipedia podaje że rekordowy sum europejski ważył 135 kg i złapano go w Padzie( według organizacji IGFA), co do rekordu świata to biorąc pod uwagę suma a jest sumów kilkaset gatunków to największym sumem świata jest Pangasianodon (gromada promieniopłetwe; rząd sumokształtne) złapany w Mekongu w 2005 roku miał 293 kg i 2,7m. Więc rekord suma europejskiego we Francji został pobity choć to nadal nieoficjalna informacja, najcięższego Silurus Glanis Europy złapano w Padzie a największym sumem świata biorąc pod uwagę rząd sumokształtnych jest 293 kilogramowy Pangasianodon z Mekonu. wszystkie informacje zaciągnąłem z Wikipedii, jakie to proste !!! Edytowane przez Koz@k dnia 06.11.2015 23:24 Łowię, analizuję, poprawiam.. i łowie jeszcze więcej. Determinacja to mój atut. Zachęcam do polubienia mojego funny page na FB https://www.faceb...hobsessive |
|
|
Lemiux |
Dodany dnia 07.11.2015 08:37
|
pasjonat Miejscowość: Goczałkowice-Zdrój Postów: 267 Data rejestracji: 24.06.2015 |
Podasz link do FB ? |
|
|
Koz@k |
Dodany dnia 07.11.2015 10:50
|
Zajrzyj na mój. Masz link pod każdym postem, tam są linki do gazety i do Sebastiena.
Łowię, analizuję, poprawiam.. i łowie jeszcze więcej. Determinacja to mój atut. Zachęcam do polubienia mojego funny page na FB https://www.faceb...hobsessive |
|
|
Jacek Gebala |
Dodany dnia 08.11.2015 13:24
|
pasjonat Miejscowość: Tarnow(urodzony), Szwajcaria miejsce zamieszkania Postów: 307 Data rejestracji: 07.12.2013 |
Koz@k napisał(a Czy aby na pewno „Rekord świata” Pewnie zauważyliście że gazeta La Peche podała w tytule że to rekordowy sum (silure) świata i nie bardzo się mogę z tą informacją zgodzić. Oczywiście że zazdroszczę Panu Sebastien’owi złapania tej piękne- rekordowej ryby, lecz nie jestem jego wrogiem a bardzo cenie sobie precyzyjne informacją. Silurus Glanis czyli sum europejski-sum pospolity należący do rząd sumokształtne z gromady promieniopłetwe został złapany na terenie Europy i bez wątpienia zostanie uznany za rekordową rybę Francji, Pan Sebastien postarał się o potwierdzenie faktu złapania i zaprezentował swój okaz notariuszowi i jeszcze dwóm innym osobą urzędowym co pokazał na swoim Facebook’u okazując się opieczętowanymi dokumentami. Co do rekordu Europy to nawet Wikipedia podaje że rekordowy sum europejski ważył 135 kg i złapano go w Padzie( według organizacji IGFA), co do rekordu świata to biorąc pod uwagę suma a jest sumów kilkaset gatunków to największym sumem świata jest Pangasianodon (gromada promieniopłetwe; rząd sumokształtne) złapany w Mekongu w 2005 roku miał 293 kg i 2,7m. Więc rekord suma europejskiego we Francji został pobity choć to nadal nieoficjalna informacja, najcięższego Silurus Glanis Europy złapano w Padzie a największym sumem świata biorąc pod uwagę rząd sumokształtnych jest 293 kilogramowy Pangasianodon z Mekonu. wszystkie informacje zaciągnąłem z Wikipedii, jakie to proste !!! Racja ! Wygląda na to ze francuska gazeta trochę przesadziła. Aktualny oficjalny rekord należy do: Attila Zsedely za złowienie suma o wadze 134.97 kg (297 lb 9 oz) - 11. Marzec 2010 na rzece Pad . http://wrec.igfa.org/WRecordsList.aspx?lc=AllTackle&cn=Wels Ten złowiony niedawno to piękna i rekordowa ryba i co to dużo mówić marzenie chyba każdego "sumiarza" (moje też )ale do tego - uznanego przez IGFA - rekordu jeszcze mu trochę brakuje. Swoją drogą ciekawe ile teraz waży ten z Padu "Jeśli chcesz być szczęśliwy godzinę, to się upij. Jeśli chcesz być szczęśliwy trzy dni, to się ożeń. Jeśli chcesz być szczęśliwy całe życie, zostań wędkarzem... " O.Pavel |
|
|
Koz@k |
Dodany dnia 08.11.2015 16:27
|
Łowiąc z moim kompanem Yonatanem zauważyłem że zdarzają się sumy grubasy ale nie są one długie i mam takie fotki, choćby ten 230 cm z początku sezonu, wzrostu nie miał ale bydle z niego było niesamowite i brzuchol miał wielgaśny mój był długi choć chudzieńki i wagi nie miał. Walka z taką rybą też się różni bo, ten grubas po prostu sobie odjechał i musieliśmy go pontonem gonić i wyrywać pionowo do góry bo do brzegu w żaden sposób nie chciał się zbliżyć, te długie walczą agresywnie i chaotycznie lecz nie zbyt długo. Kiedyś myślałem że między samicą a samcem może być różnica maksymalnej wielkości, ale teraz sądzę że nie ma to znaczenia. Z tymi mediami to troszkę dziwna sprawa bo czasami piszą bzdury bez zastanowienie i promują w niezrozumiały dla mnie sposób jakieś mrzonki i narzucają trendy dla nich atrakcyjne, jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo że chodzi o kasę. Wielokrotnie byłem ignorowany, bo łowię we Francji, a tu to jak w akwarium po czym widzę, jak promuje się szczupaki w Szwecji czy Irlandii, albo sumowanie w Caspe, zapraszam na moje łowiska zobaczymy czy to takie proste. Kiedy zaczynałem to samodzielnie i bez informacji od poznanych wędkarzy mogłem sobie połowić gluty. Wracając do tematu to fajną rybkę koleś złapał i należy mu gratulować ale nie jest to światowy rekord i takie jest moje zdanie.
Edytowane przez Koz@k dnia 08.11.2015 18:35 Łowię, analizuję, poprawiam.. i łowie jeszcze więcej. Determinacja to mój atut. Zachęcam do polubienia mojego funny page na FB https://www.faceb...hobsessive |
|
|
Jacek Gebala |
Dodany dnia 19.11.2015 09:05
|
pasjonat Miejscowość: Tarnow(urodzony), Szwajcaria miejsce zamieszkania Postów: 307 Data rejestracji: 07.12.2013 |
Wczoraj program telewizyjny ARTE wyświetlił 45-cio minutowy HD film o europejskim sumie. Niestety narracja jest w języku niemieckim, a oryginalny w języku francuskim. Film przedstawia możliwe drogi ekspansyjne suma jego fizjologie, odżywianie się, środowisko i sposoby badan. Warto obejrzeć nawet dla tych co nie są biegli w językach chociażby ze względu na piękne ujęcia z delty Donau, Francji(Rone, Saone) Rumuni i inne. http://www.arte.tv/guide/de/051451-000-A/riesenfische-in-unseren-fluessen?autoplay=1 Życzę przyjemnej "lektury" "Jeśli chcesz być szczęśliwy godzinę, to się upij. Jeśli chcesz być szczęśliwy trzy dni, to się ożeń. Jeśli chcesz być szczęśliwy całe życie, zostań wędkarzem... " O.Pavel |
|
|
Robert |
Dodany dnia 21.11.2015 22:47
|
pasjonat Miejscowość: Postów: 1251 Data rejestracji: 07.08.2013 |
Koniec wyjazdów na tropikalne wody ,wystarczy jechać nad Bałtyk http://wiadomosci.onet.pl/szczecin/rybacy-zlowili-wyjatkowy-okaz-ma-prawie-2-5-metra-i-wazy-ponad-60-kg/7x8kz0 |
|
|
Daniel Gula |
Dodany dnia 25.11.2015 12:25
|
pasjonat Miejscowość: Postów: 152 Data rejestracji: 26.08.2013 |
YouTube Video Na tupanego |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 25.11.2015 15:42
|
Tetryk III Miejscowość: Jadów Postów: 6141 Data rejestracji: 21.06.2013 |
Jasiek do domu dostał pracę domową . Musiał narysować zwierze hodowlane i jak się na nie woła . Jasiek narysował kurę i resztę strony napisał , cip , cip , cip ,cip itd . Pani jak zobaczyła ładny rysunek kury pochwaliła Jaśka ale za dużo tych przywołań kury napisał , kazała mu część wytrzeć . Jasiek wraca do domu w drzwiach spotyka go ojciec i mówi -- Jasiek czego jesteś taki brudny na twarzy Na to Jasiek ; musiałem dużo cip wylizać Pani kazała |
|
|
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 25.11.2015 16:49
|
Właściciel strony Tetryk I Miejscowość: Kąkolewo-Leszno Postów: 4762 Data rejestracji: 22.06.2013 |
A Ty co w takim wesołym nastroju, w totka wygrałeś? A może wylizałeś
Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 25.11.2015 17:43
|
Każdy sądzi według siebie . Nigdy nie byłem smutasem chyba że roboty nie mam a że głupiego robota lubi zawsze jestem wesoły . |
|
|
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 25.11.2015 18:24
|
No to poleruj dalej te relingi
Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 25.11.2015 20:50
|
Kończę polerować blachy do windy jeszcze jedna sztuka . O relingach już zapomniałem . |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 04.12.2015 15:48
|
Dobry pomysł z kamerą na tyczce .
Bez zacinania nie ma łapania. Życie ucieka szybciej niż duży sum na haku. Najbogatsi ludzie to Ci którzy handlują nadzieją a PZW w szczególności . Urodziłem sie w komunie .Trochę pożyłem i umrę w kolorowej komunie . |
|
Przejdź do forum: |