Fora partnerskie
Ostatnio dodane fotki
Nasz Banner
Translate
Logowanie
Aktualnie online
NASZ FANPAGE
Zobacz temat
km73 |
Dodany dnia 04.07.2021 13:02
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Warszawa Postów: 1618 Data rejestracji: 10.12.2013 |
Jachu, Bo w Polsce tylko ryba "nie bierze"... A tak na serio, to smutne doniesienia z kraju. Dobrze, że komuś uda się coś złowić. Ja musiałem odstawić na chwilę wędkarstwo, ale to już inna historia. Liczę, że od połowy września wrócę na regularne wędkarskie szlaki. Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Mariusz Kulinski |
Dodany dnia 04.07.2021 14:25
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Czerniejewo Postów: 2835 Data rejestracji: 24.12.2013 |
Wróciłem właśnie z Warty na pusto.Takie spostrzeżenia: Młode towarzystwo ,,sumiarzy,, po drugiej stronie rzeki.Camping postawiony przy samej rzece i oświetlony jak Las Vegas. .Wywózki zestawów o północy łodzią bez rejestracji i oświetlenia na drugą stronę rzeki na ukos w obie strony -ponad 250m ![]() Oczywiście podwiązka, linki wisiały w nocy nad torem wodnym.O 5.30 znowu pływanie i zwijanie zestawów.Towarzystwo zajęło pół kilometra rzeki, narobiło hałasu na fajnym ,sumowym odcinku rzeki. I weź tu coś złów ![]() Nie dziwię się ,że wymyślają zakazy. Nie zabijaj swojej pasji.Pstryk i do wody. Pozdrawiam Qla. |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 04.07.2021 19:25
|
![]() Tetryk III ![]() Miejscowość: Jadów Postów: 6213 Data rejestracji: 21.06.2013 |
Opływaliśmy znajomego nowy ponton . Dawno tak nie zmokłem . Co dziwne w deszcz jakby woda ożyła , nawet przy pontonie drapieżnik atakował drobnice . Jeden okonek i kilka pobić . Woda przybiera może na Bug się wypłynie . Bez zacinania nie ma łapania. Życie ucieka szybciej niż duży sum na haku. Najbogatsi ludzie to Ci którzy handlują nadzieją a PZW w szczególności . Urodziłem sie w komunie .Trochę pożyłem i umrę w kolorowej komunie . |
|
|
Jacek Gebala |
Dodany dnia 05.07.2021 00:44
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Tarnow(urodzony), Szwajcaria miejsce zamieszkania Postów: 307 Data rejestracji: 07.12.2013 |
Mariusz Kulinski napisał(a ![]() Wróciłem właśnie z Warty na pusto.Takie spostrzeżenia: Młode towarzystwo ,,sumiarzy,, po drugiej stronie rzeki.Camping postawiony przy samej rzece i oświetlony jak Las Vegas. .Wywózki zestawów o północy łodzią bez rejestracji i oświetlenia na drugą stronę rzeki na ukos w obie strony -ponad 250m ![]() Oczywiście podwiązka, linki wisiały w nocy nad torem wodnym.O 5.30 znowu pływanie i zwijanie zestawów.Towarzystwo zajęło pół kilometra rzeki, narobiło hałasu na fajnym ,sumowym odcinku rzeki. I weź tu coś złów ![]() Nie dziwię się ,że wymyślają zakazy. Nic dziwnego.... Chyba jedyne co takich nauczy to kosa "na sztorc" i przejechać po zestawach. I niech posypia się na moja głowę takie czy inne "sformułowania"....gromy i inne... ... Pomimo tego że łowię nad Padem spotykam dokładnie to samo. No może niezbyt. Tutaj co po niektórzy i to bardzo znani "sumiarze przewodnicy" kladza swoje zestawy nieraz 400 metrów w gore i dol rzeki. No i świateł nie ma tyle. I za każdym razem będąc tam pytam się co będzie za rok... Tak, byłem zmuszony ciąć .... ale to już inna historia Edytowane przez Jacek Gebala dnia 05.07.2021 00:49 "Jeśli chcesz być szczęśliwy godzinę, to się upij. Jeśli chcesz być szczęśliwy trzy dni, to się ożeń. Jeśli chcesz być szczęśliwy całe życie, zostań wędkarzem... " O.Pavel |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 05.07.2021 22:35
|
![]() Tetryk III ![]() Miejscowość: Jadów Postów: 6213 Data rejestracji: 21.06.2013 |
U nas na starorzeczach to samo robią karpiarze . Szerokość starorzecza 150 m a oni zestawy stawiają pod drugi brzeg i 100 metrów w bok ale o tym już pisałem . Bez zacinania nie ma łapania. Życie ucieka szybciej niż duży sum na haku. Najbogatsi ludzie to Ci którzy handlują nadzieją a PZW w szczególności . Urodziłem sie w komunie .Trochę pożyłem i umrę w kolorowej komunie . |
|
|
salto |
Dodany dnia 11.07.2021 19:31
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Kraków Postów: 633 Data rejestracji: 11.09.2013 |
Dzisiaj dla odmiany spróbowałem skoro świt, o 4 szybkie nęcenie i zestawy w wodzie. Poza leszczem kompletna cisza. Chyba trzeba poczekać na stabilizację pogody.![]() Robert |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 11.07.2021 21:19
|
Popołudnie całe spining z łódki na starorzeczu Wywłoka . Zero kontaktu z rybami . ![]() Chyba nie potrafię już ryb łowić , trzeba sprzęt sprzedawać . Bez zacinania nie ma łapania. Życie ucieka szybciej niż duży sum na haku. Najbogatsi ludzie to Ci którzy handlują nadzieją a PZW w szczególności . Urodziłem sie w komunie .Trochę pożyłem i umrę w kolorowej komunie . |
|
|
km73 |
Dodany dnia 12.07.2021 13:03
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Warszawa Postów: 1618 Data rejestracji: 10.12.2013 |
Sławku, Trzeba zmieniać miejscówki. Ja obczajam nowy fragment warszawskiej Wisły. Byłem wczoraj 2 godz. z wieczora. 3 kleniki i 1 okonek. Bolenia nie widać. Cóż, trzeba uczyć się wody. Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 12.07.2021 18:35
|
Maniek na innych starorzeczach to samo , wiadomości od znajomych . Na Lipieńcu nie ma sensu łódki wodować za dużo zestawów karpiowych . W czwartek próba wypłynięcia na Bug . Na Bugu choć ludziska bolki i sandacze łowią . Takie czasy nastały . Bez zacinania nie ma łapania. Życie ucieka szybciej niż duży sum na haku. Najbogatsi ludzie to Ci którzy handlują nadzieją a PZW w szczególności . Urodziłem sie w komunie .Trochę pożyłem i umrę w kolorowej komunie . |
|
|
jachu67 |
Dodany dnia 21.07.2021 08:05
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Bydgoszcz Postów: 1013 Data rejestracji: 03.06.2014 |
Wieści z nad Wisły odcinek Bydgoszcz-Toruń : DRAMAT !!![]() Zadzwoniłem do kilku osób z pytaniem : biorą ? Odpowiedź : dawno tak lichego sezonu nie było ! Czekamy, aż woda opadnie.... ![]() |
|
|
km73 |
Dodany dnia 21.07.2021 15:06
|
Mało ostatnio wędkuję. ![]() Nadal mieszkam nad bajorem ale w innej jego części. Wyszedłem z wieczora. 3 okonie, w tym 1 ciut większy. Branie 22-ga. ![]() Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Semi |
Dodany dnia 24.07.2021 09:51
|
![]() Administrator ![]() Moderator ![]() Miejscowość: Warszawa/Janów Podlaski Postów: 2936 Data rejestracji: 30.09.2013 |
Wczoraj od obiadu do 21.00 posiedziałem sobie ze spławikówką nad Kanałem Żerańskim. W sumie ryby dopisały, sporo płotek złowiłem, sporo krąpi, a z wieczora wszedł w pole nęcenia drobny leszczyk do około 0,5 kg największy. Strasznie dużo roślinności płynie, wziąłem i pickerka, ale nie dało się nim łowić, bo co chwilę jakaś kępa traw i moczarki mi się w żyłkę ładowała.Przynętą dnia był pęczak gotowany z ząbkiem czosnku.![]() ![]() ![]() Wędkuję ponieważ jestem uzależniony od kontaktów z naturą. ![]() |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 24.07.2021 21:56
|
No to sobie połowiłeś Semi . Maniek zmień awatar na ,,Nocny łowca'' Bez zacinania nie ma łapania. Życie ucieka szybciej niż duży sum na haku. Najbogatsi ludzie to Ci którzy handlują nadzieją a PZW w szczególności . Urodziłem sie w komunie .Trochę pożyłem i umrę w kolorowej komunie . |
|
|
km73 |
Dodany dnia 25.07.2021 20:06
|
Semi, jak moje plany się ułożą po mojej myśli, to w drugiej połowie września zamieszkam niecałe 3 km od Kanału Żerańskiego. Planuję odbudować spławikowanie i fun z tego. Brakuje mi spokojnych chwil z batem w dłoni. Póki co zaglądam na chwilę nad bajoro ze spinningiem w dłoni. Dopiero przedwczoraj wyjąłem pierwszego szczupaczka 40+ w tym sezonie. Ochrzciłem nowy podbierak. ![]() ![]() Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
jachu67 |
Dodany dnia 26.07.2021 05:51
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Bydgoszcz Postów: 1013 Data rejestracji: 03.06.2014 |
W weekend byłem nad Zalewem Koronowskim, z łódki, bo stale doskwiera mi chore prawe ramię ![]() ![]() |
|
|
km73 |
Dodany dnia 27.07.2021 13:55
|
Jest chwila, że na bajorze mniejsze zaczęły trochę gryźć. Jakby połączyć te 2 z ostatnich dwóch dni to byłaby życiówka. ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 27.07.2021 19:00
|
Dobrze Maniek że coś wyskubałeś .![]() U nas taka susza że nie wiadomo o co chodzi , czy ryby nie biorą czy ich nie ma . Bez zacinania nie ma łapania. Życie ucieka szybciej niż duży sum na haku. Najbogatsi ludzie to Ci którzy handlują nadzieją a PZW w szczególności . Urodziłem sie w komunie .Trochę pożyłem i umrę w kolorowej komunie . |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 28.07.2021 23:04
|
Dziś pierwszy kontakt ze szczupakami na Bugu w tym roku . Popołudniowy wypad , jeden 50cm , drugi zżarł ogonek , trzeci taki malutki że nie wiem jak chciał zjeść blachę . Ogólnie spiekota i komary , woda opada ale nie ma już piany na wodzie . Ludzi bardzo mało nad wodą . Bez zacinania nie ma łapania. Życie ucieka szybciej niż duży sum na haku. Najbogatsi ludzie to Ci którzy handlują nadzieją a PZW w szczególności . Urodziłem sie w komunie .Trochę pożyłem i umrę w kolorowej komunie . |
|
|
salto |
Dodany dnia 01.08.2021 08:51
|
![]() pasjonat ![]() Miejscowość: Kraków Postów: 633 Data rejestracji: 11.09.2013 |
Od wtorku siedzę na Mazurach, na rybki nie narzekam choć jak na razie jeden linek się skusił na kuku. Jeszcze tydzień także jest szansa na fajne liny, miejscówka codziennie sypana ziarnem.![]() ![]() ![]() ![]() Robert |
|
|
Semi |
Dodany dnia 01.08.2021 10:15
|
![]() Administrator ![]() Moderator ![]() Miejscowość: Warszawa/Janów Podlaski Postów: 2936 Data rejestracji: 30.09.2013 |
A widzisz, mówią że na mazurach ryb nie ma. ![]() ![]() Wędkuję ponieważ jestem uzależniony od kontaktów z naturą. ![]() |
|
Przejdź do forum: |