Fora partnerskie
Ostatnio dodane fotki
Nasz Banner
Translate
Logowanie
Aktualnie online
NASZ FANPAGE
Zobacz temat
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 22.07.2024 18:52
|
Właściciel strony Tetryk I Miejscowość: Kąkolewo-Leszno Postów: 4761 Data rejestracji: 22.06.2013 |
W dniach 18-21 2024 odbyła się kolejna edycja Catfish Cup Poland. Miałem przyjemność również być uczestnikiem tych zawodów, jako członek grona sędziowskiego. Tym razem zawody odbyły się na Wiśle na odcinku między Płockiem, a Włocławkiem. Jest to olbrzymi kawał wody ok. 45 kilometrów długości i szerokości do dwóch kilometrów. Przy wietrze ok. 20 km/h potrafią się zrobić ponad metrowe fale, co czyni ten akwen bardzo niebezpiecznym. Na szczęście wiało tylko w pierwszy dzień zawodów, w piątek i sobotę woda była spokojna. Dokuczał za to niemiłosierny upał, temperatura dochodziła do 35 stopni, woda miała 28 stopni. Było to uciążliwe zarówno dla zawodników, jak i dla sędziów. Pomimo bardzo trudnych warunków, woda okazała się bardzo hojna, jeśli chodzi o ryby. Zostały pobite wszelkie rekordy, zarówno jeśli chodzi o ilość oraz wielkość złowionych ryb. Złowiono w sumie 150 punktowanych ryb, w tym sporo ponad dwumetrowych, a kilka nawet ponad 240 cm. Największa rybą zawodów mierzyła 243 cm. Jedna z ekip rozwaliła system, łowiąc 38 kwalifikowanych ryb, w tym kilka powyżej dwóch metrów. Jeśli chodzi o nagrody, to było naprawdę o co walczyć. Nagrodą główną była łódź Skylla 420 uzbrojona w 40 konny silnik, silnik dziobowy Minnkota, oraz system livescope. Do kompletu była oczywiście przyczepa podłodziowa Nagrody były naprawdę wypasione, w tym mnóstwo sprzętu wędkarskiego, ponton, ciuchy Graff, vouchery na wyprawy wędkarskie. Żadna z drużyn nie została bez upominku, nawet jeśli nie złowiła żadnej ryby. Podsumowując, zawody były bardzo udane. Są to wprawdzie zawody krajowe, ale było też sporo ekip spoza Polski, w tym z Litwy, Francji, Niemiec, Słowacji, Czech, czy z Hiszpanii. Czyli impreza staje się coraz bardziej europejska, bo przecież są to największe zawody w Europie. Tutaj ukłon w stronę organizatorów, bo było to naprawdę spore wyzwanie logistyczne. Kilka fotek z zawodów. Pierwsza nagroda. Pierwsza trzy drużyny. Ekipa sędziowska. Dłuższy czas nie dało się stać w tym upale, więc se przysiadłem. To oczywiście tylko kilka fotek. Zdjęć i filmów z zawodów jest multum więc żeby ich nie dublować, odsyłam na stronę CCP. Uwierzcie, naprawdę jest co oglądać. https://www.faceb...hCupPoland Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I |
|
|
Semi |
Dodany dnia 22.07.2024 19:07
|
Administrator Moderator Miejscowość: Warszawa/Janów Podlaski Postów: 2911 Data rejestracji: 30.09.2013 |
Co do aury, to po twarzach uczestników widać, że dostali mocno w kość od słońca. Sadząc po ilości złowionych ryb, to pewnie nie ostatnia impreza takiej klasy na tym odcinku Wisły.
Wędkuję ponieważ jestem uzależniony od kontaktów z naturą. |
|
|
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 22.07.2024 19:19
|
Właściciel strony Tetryk I Miejscowość: Kąkolewo-Leszno Postów: 4761 Data rejestracji: 22.06.2013 |
Mało powiedziane, Semi. Na wodzie była dosłownie rzeźnia w tym upale. Natomiast jeśli chodzi o następne edycje, to niewykluczone, któraś z nich znowu odbędzie na tym odcinku Wisły. Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I |
|
|
Slawomir Tabor |
Dodany dnia 22.07.2024 21:20
|
Tetryk III Miejscowość: Jadów Postów: 6140 Data rejestracji: 21.06.2013 |
Impreza się rozkręca . Jasiu gdzie logo naszego forum. Bez zacinania nie ma łapania. Życie ucieka szybciej niż duży sum na haku. Najbogatsi ludzie to Ci którzy handlują nadzieją a PZW w szczególności . Urodziłem sie w komunie .Trochę pożyłem i umrę w kolorowej komunie . |
|
|
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 22.07.2024 22:10
|
Sławek, póki co, nie współpracujemy z CCP Może kiedyś to się zmieni. Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I |
|
|
Lukasz Ciesielski |
Dodany dnia 24.07.2024 10:01
|
Właściciel strony Administrator Miejscowość: Stary Dwór Postów: 779 Data rejestracji: 05.06.2015 |
Piękna impreza, niestety pierwsza edycja w której niestety nie startowałem, zbiegło się to z moim urlopem. Bardzo ładne wyniki śledziłem oczywiście na bieżąco. |
|
|
Radek Uscinski |
Dodany dnia 25.07.2024 11:41
|
pasjonat Miejscowość: Postów: 417 Data rejestracji: 03.09.2013 |
A co z tymi zdechłymi sumami co wypłynęły po zawodach? Trochę tych filmików jest jak pływają zdechlaki Pytam się z ciekawości, bo to jest też dość ciekawy temat. |
|
|
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 25.07.2024 17:41
|
Wiadomo mi o dwóch sumkach, które padły podczas CCP. Na zawodach złowiono prawie 160 ryb. Przy temperaturze wody 28- 29 stopni może się zdarzyć, że któraś ryba nie przeżyje holu. Wiadomo mi też o sumach, które padły wcześniej i płynęły z góry, a które to sumy usiłowano przypisać zawodnikom. Próbował to zrobić znany miejscowy mięsiarz, który nie mógł przeboleć, że wypadły mu cztery dni z tłuczenia sumów. Dla Twojej wiedzy, Radziu - widziałem na własne oczy mnóstwo padłego białorybu, w tym okazałe karpie i leszcze, no ale tych ryb akurat zawodnikom nie dało się przypisać. No, ale o tym filmików na fejsbuku pewnie nie było. Ja też tak z ciekawości zapytam - z całej imprezy CCP tylko filmiki o padłych sumach Cię zainteresowały? Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I |
|
|
Radek Uscinski |
Dodany dnia 25.07.2024 22:26
|
Czyli te łowione wyżej, w tej temperaturze wody, powietrza, ciągane, wyciągane, filmowane zdychały a u Was przeżywalność wynosiła prawie 99% To coś w podobie, że topielców z warszawskiego odcinaka wisly szuka się w morzu Tak, tylko to mnie zainteresowało, bo czym trzeba się kierować, żeby w takim okresie lata organizować takie zawody. |
|
|
Mariusz Kulinski |
Dodany dnia 28.07.2024 22:28
|
pasjonat Miejscowość: Czerniejewo Postów: 2804 Data rejestracji: 24.12.2013 |
Mięsiarze walną w beret i zeżrą wszystkie. Pogody na taką imprezę się nie wybiera.Nie jestem funem jakichkolwiek zawodów wędkarskich jbc.
Nie zabijaj swojej pasji.Pstryk i do wody. Pozdrawiam Qla. |
|
|
Radek Uscinski |
Dodany dnia 31.07.2024 18:49
|
Mariusz Kulinski napisał(a Mięsiarze walną w beret i zeżrą wszystkie. Pogody na taką imprezę się nie wybiera.Nie jestem funem jakichkolwiek zawodów wędkarskich jbc. To robisz we wrześniu takie zawody. To nie zima i z góry możesz założyć jakie są teraz lata. |
|
Przejdź do forum: |