Aby w pełni korzystać z serwisu ../ należy się zarejestrować.
Można to zrobić
TUTAJ
Zapraszamy na SUMOWA PASJA - Forum sumowe - Forum wędkarskie o sumach
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

Translate

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Aktualnie online

· Goście: 1

· Użytkownicy:

· Łącznie użytkowników: 2,502

· Najnowszy użytkownik: komos

NASZ FANPAGE

Zobacz temat

Drukuj temat
Pawel Brzuskiewicz
Wczoraj byłem z moim synem na nowym zbiorniku który miałem sprawdzić . Niestety nie zaliczyłem żadnego kontaktu z rybą . Może dla tego , że to jest głęboki zbiornik i woda jak to mówią miejscowi jeszcze za zimna .
Jeden pożytek z tego wyjazdu , że powiosłowałem sobie trochę co pozytywnie wpływa na kręgosłup . Dodatkowo mogłem poustawiać Sławkowe woblery i sprawdzić je w kilku rzutach , a tego z siodłowym sterem to nawet przez godzinkę poholowałem za łodzią . Pracuje ładnie drobno jak na 15 cm i płynie po sinusoidzie . Na długiej lince wydaje mi się , że schodzi jednak głębiej niż jeden metr . Jednak podczas rzutów z ręki i przy lekko uniesionym kiju spokojnie można go poprowadzić w granicach do 1m . Sam jestem ciekaw jak głęboko schodzi w trollu ale nie mam echa a i nie znam ukształtowania dna tamtego zbiornika .

fedors
Witam.
A ja dzisiaj "po feederowałem" z łodzi w zawodach gruntowych z kolegą.
Zawody odbyły się z przystani koła nr 13 Legionowo na Zalewie Zegrzyńskim. Rybka gryzła bardzo słabo do 11, a później w ogóle.
Kto nałowił więcej szczupakowego żywca ten wygrał. No zwycięska para złowiła nawet dwa sumowe żywce. Niestety ja w tej parze nie byłem. Pogoda tragiczna, dobrze, że wziąłem kombinezon morski.&
Też kiedyś byłem na innym forum i wolałbym tego nie pamiętać.

Semi
Pomimo paskudnej pogody udało się wyskoczyć na rybki ze dwa razy ze spinem. Pierwszy raz w piątek rano, zmarzłem, ale porzucałem ze trzy godziny czego efektem było chyba ze trzy maluszki szczupaczki, jaź i okoń. Drugi raz dziś dwie godzinki, od 9.00 do 11.00 ale trafił się tylko mały bolenik około 30 cm. Weekend porażka, planów było co nie miara i wyszła jedna wielka dupa.sumowapasja.pl/images/imagehost/7335900ad444009153ce2ffb2b86db01_resized.jpgsumowapasja.pl/images/imagehost/27ad14d50075e561f2eeafe37653f8e0_resized.jpg
Wędkuję ponieważ jestem uzależniony od kontaktów z naturą. G

Jan Brzozowski
Przynajmniej byłes na rybkach, Semi I
A ja ciągle remontuję łajbę, na szczęście już kończę Q
Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I U

Slawomir Tabor
Połowiłem sobie dziś szczupaczków 75 cm .

sumowapasja.pl/images/imagehost/b47ddae1a523015a0f7cc05e655f9d4b.jpg

Na bagnach u Mańka - czarna jama.

Lucas
U Was coś się dzieje... Ja dziś chyba ze 4 godziny łaziłem za bolkiem i ani dotknięcia... E Coś się dzieje nie tak, na trzy wypady tylko jeden boleń i jedna spinka... No i trochę kleniaków. Za szczupakiem jeszcze nie chodziłem...

Semi
Slawomir Tabor napisał(aM

Połowiłem sobie dziś szczupaczków 75 cm .

sumowapasja.pl/images/imagehost/b47ddae1a523015a0f7cc05e655f9d4b.jpg

Na bagnach u Mańka - czarna jama.

Oho, Sławek przetestował chyba moją własnoręcznie zrobioną stalkę jak dobrze widzę.D
Ładniutki kaczorek, żałuję że nie wyrwałem się, nie miałem z kim jechać.G

Slawomir Tabor
Stalka , Made in Tabor 12 kg krętliki i agrafki od braci K .
Szukam starych Stormów kolor oliwka z brokatem.

Szymon Kabacinski
Panie Sławku, mam jednego :( Mogę oddać.

Semi
Slawomir Tabor napisał(aM

Stalka , Made in Tabor 12 kg krętliki i agrafki od braci K .
Szukam starych Stormów kolor oliwka z brokatem.

A widzisz, to identyczne jak ja robię.I

Szymon Kabacinski
Panie Sławku to o tego Storma chodzi ??

sumowapasja.pl/images/imagehost/e55acfd8ae1463daff626a6cfebf9589.jpg

sumowapasja.pl/images/imagehost/f202930ccc74d0c42e321dd1cc98b020.jpg

Slawomir Tabor
Właśnie takie prowadzone po dnie były celem trzech ostatnich szczupaków i tego największego.
Dziwne pytanie zadałeś Szymek
Panie Sławku, mam jednego :( Mogę oddać.

Ktoś Tobie kiedyś zabronił wstawiać zdjęcia na tym forum.H

Jan Brzozowski
Też mam coś podobnego, muszę poszukać.
Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I U

Slawomir Tabor
Tak wyglądała ta gumka dobrze widać.

sumowapasja.pl/images/imagehost/bdb57f8eb86c179fc97853ced9761b93.jpg

Szymon Kabacinski
No to chyba jest ta co wstawiłem zdjęcie, tylko moja troszkę bardziej zielona niż tak jak na foto złoto-zielona.

Silurek
Gratuluję koledzy ładnych rybek I

Robert Dubis
Gratuluję rybekI, ja w tym zesonie jeszcze nie łowiłem, ale niedługo się to zmieni.D
Witam pasjonatów wędkarstwa.X

Semi
Nie usiedziałem dziś na tyłku i chociaż pogoda niezaspecjalna (wiało i czasami padało) dałem dyla na kilka godzin ze spinem nad wodę. Pojechałem w okolice Nowego Dworu Mazowieckiego na starorzecza Narwi, w sumie to Bugonarwi.
Nad wodą byłem około 13.00, na pierwszy ogień poszło starorzecze połączone z rzeką szeroką zatoką, kupę przyzwoitych szczupaków tam wyjąłem, lecz dziś około godzina biczowania i nawet pobicia nie było.
sumowapasja.pl/images/imagehost/8d359e68145f04a2f5343914355f08bf_resized.jpg
Ciężko było łowić, duży wiatr, łowisko płytkie, ciężko było dorzucić lekką przynętą tam gdzie się chciało pod wiatr.
Na kolejne łowisko wybrałem oddalone od ww starorzecza o około 0,5 kilometra Jezioro Góra. Z daleka widziałem kilka samochodów i łódek, więc jakieś tam zainteresowanie tą wodą jest. Porzucałem chyba z pół godziny na jeziorze, ale też za łatwo na otwartej przestrzeni nie było, do tego masowo już wylazły grążele, które też nie ułatwiały.
sumowapasja.pl/images/imagehost/8d662832802608e681c73cbad4e82231_resized.jpg
Zjadłem co nieco nad jeziorem i zwinąłem się na kolejne starorzecze połączone z rzeką, oddalone od jeziora około 3 km.
sumowapasja.pl/images/imagehost/5185c00b70b48aa75ceff20523efb694_resized.jpg

Ludzi było tam sporo, zarówno na rzece grunciarzy, jak na starorzeczu spinningistów i spławikowców. Kawałek miejsca i dla mnie się znalazło do pomachania spinem, ale także bez efektów. Na koniec połaziłem po ludziach trochę pobajerzyć i popytać o efekty. Nie tylko ja dziś bez brania byłem, ogólnie ryby słabo dziś zerowały, a wydawać się by mogło że dziś szczupakowa pogoda.

tomek sztanka
Za to Semi mózgownicę przewietrzyłeś, płuca dotleniłeś, stawy rozruszałeś. A ja pletki namoczyłem w nano i zamówiłem lampkę z całą resztą oraz pletkę nową i żyłki fluo na Powidz. Dupa mnie boli i tyle mam z tego. Zazdroszczę niekiedy wolności co niektórym. W piwnicy po segregacji kulek pomarzyłem siedząc w karpiowym fotelu i tyle z ryb na dzisiaj u mnie.E

Kiersnowski Artur
Dziś na rybach..... NIE byłem ;) ;) ;) ;).
Koniec żartów Panowie. Zaczęły się schody.

Karabin czasem sam strzela, ale trafiać to trzeba umić.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.33
21,362,882 unikalne wizyty