Aby w pełni korzystać z serwisu ../ należy się zarejestrować.
Można to zrobić
TUTAJ
Zapraszamy na SUMOWA PASJA - Forum sumowe - Forum wędkarskie o sumach
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

Translate

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Aktualnie online

· Goście: 2

· Użytkownicy:

· Łącznie użytkowników: 2,502

· Najnowszy użytkownik: komos

NASZ FANPAGE

Zobacz temat

Drukuj temat
Lucas
Tylko piszemy o plecionkce jeden mm około 250 lb, przyznasz mi rację. Za dużo już plecionek przekręciłem.

Koz@k
Ja niestety nie przewinąłem dużo plecionek bo kupiłem takie z których jestem zadowolony.
Łowię, analizuję, poprawiam.. i łowie jeszcze więcej.
Determinacja to mój atut.

IZachęcam do polubienia mojego funny page na FBI
https://www.faceb...hobsessive

Robert Dubis
Popieram Łukasza, nie ma takiej możliwości, żeby weszło ci 200 m plecionki 1mm na tego Penna , jeżeli chodzi o łowienie dryfie, plecionka max 0,4 mm i lżejszy sprzęt. Inaczej zero finezji, mniej brań, przynęta ucieka spod łodzi itp.
Witam pasjonatów wędkarstwa.X

Koz@k
Koz@k napisał(aM

Żaden z nas tak naprawdę nie wie ile wejdzie na niego plecionki 1 mm...

Mariusz Kulinski
sumowapasja.pl/images/imagehost/e7c6b5e328d5eff5949423925372bf86.jpg

Silniczek zamówiony na Rybomanii.HAIBO VST 54.U

Slawomir Tabor
Mariusz napisał byś coś więcej o tym silniku .

Mariusz Kulinski
Opis ze strony importera ,firmy Tokarex :
Silniki Haibo to jedne z doskonalszych, niedrogich a zarazem bardzo dobrych jakościowo oraz bogato wyposażonych i cenionych na rynku światowym silników elektrycznych.

Ergonomiczna budowa, estetyczne wykończenie oraz bardzo dobra jakość materiałów i funkcje sprawiają że silniki Haibo są nie tylko ciekawe dla oka, ale i przyjemne w użytkowaniu.

Haibo to gwarancja długiego i bezproblemowego działania, kontrola i pewność z posiadanej mocy. Atrakcyjny wizualnie, doskonały pod względem technologicznym i konstrukcyjnym. Przekonajcie się sami...

Regulacja wysokości i długości rumpla
Posiada ergonomiczny teleskopowy uchwyt, który w zależności od potrzeb można "złamać" od poziomu o 30 stopni do dołu lub 30 stopni do góry.
Funckja pozwala na dostosowanie wysokości rączki w zależności od sytuacji która zmusza do obsługiwania silnika w pozycji stojacej lub siedzącej.
Regulacja długości rumpla wynosi 15 cm.

Panel kontrolny
Silnik wyposażony jest w świecące na niebiesko diody LED które informują użytkownika o kierunku poruszania się, oraz na którym biegu aktualnie pracuje, ale także i co ważniejsze posiadający czytelny widoczny także przy dużym nasłonecznieniu 5 - cio stopniowy wskaźnik kontrolny stanu naładowania akumulatora.
Dzięki niemu zawsze będziecie Państwo mieli kontrolę nad stanem naładowania akumulatora. Unikniecie powrotu na wiosłach a jednocześnie uchronicie akumulator przed przedwczesnym zużyciem które powodują zbyt niskie rozładowania.

Śruba napędowa
W zależności od uciągu silnika dołączona jest śruba dwu lub trzy łopatkowa.
Wykonana z materiałów minimalizujących ryzyko uszkodzenia podczas pływania i transportu. Dzięki specjalnemu kształtowi śruby oraz wysokim obrotom znacznie zmniejsza ewentualne zaplątywanie się roślinności wodnej a zastosowanie śruby trzy łopatkowej w silnikach o uciągu 54lbs wyklucza występowanie wibracji które mają miejsce w przypadku śrub dwu łopatkowych.
Uwaga ! do każdego silnika dołączona jest druga śruba napędowa, dwie zapasowe nakrętki, dwa kliny oraz kluczyk do montażu śruby.

Regulacja głębokości zanurzenia i kąta pochylenia
Regulacja zanurzenia jest prosta i odbywa się za pomocą jednej nakrętki motylkowej zaciskającej pierścień.
Kąt pochylenia zmieniany uwalniając zapadkę umieszczoną na uchwycie silnika.

Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem silników Haibo w Polsce dzięki czemu zapewniamy najniższą cenę i gwarantujemy bezawaryjne działanie silnika przez okres 5 lat, a także serwis gwarancyjny oraz pogwarancyjny.

Oglądałem kilka silniczków na targach i wybrałem ten.Na decyzję wpłynął fakt ,że ma metalowy uchwyt do pawęży,dwie śruby w standardzie i pięć lat gwarancji ,oraz pozytywna opinia użytkowników-chociaż nie jest ich wielu.
Będzie służył do mniejszego pontonu 275 ,do wywózki na rzece i na wypady w pojedynkę na Pojezierze Gnieźnieńskie.Po sezonie skrobnę jak się sprawuje.M

Lukasz Karasiewicz
Mariusz mam ten sam silnik i używam do pontonu 270cm. Jestem zadowolony&
Uwolnij pasję

Marek Bukowski
Nowy kijek na sumka BERKLEY TEC CAT LURE 242cm 80-200gramsumowapasja.pl/images/imagehost/fbb6772542e8405e63c5d07c024591c7_resized.jpg
sumowapasja.pl/images/imagehost/e0da2f9faa9752c6b1f73d874e8a4df6_resized.jpg
w drodze jeszcze trzy nowe multiplikatory i dokupię pewnie jakieś kije

jacekla
właśnie nawinąłem nowego penn ssv 10500 weszło 210 m bardzo ciasno plecionki 0,75 więc 1 niestety nie wejdzie 200 mG
sumowapasja.pl/images/imagehost/30fb32ecec397b45ab88d7d311334b94.jpg
sumowapasja.pl/images/imagehost/4f32620fdd3e6b0a473f5fb9a019bde5.jpg

jacekla
ku..zwa znowu coś kupiłem berkley tec cat hunter spin 2,40 CW 80-200 teraz musze kolejnego penn kupić Z
sumowapasja.pl/images/imagehost/ba762afef4fb051100510b1fb2b7ebf3.jpg

Koz@k
Koz@k napisał(aM

chciałbym coś 100/120 kg, 12 nici było by super.

sumowapasja.pl/images/imagehost/343b1c4a3ea721b2d640fc8700db0f36.png

no to powinienem się wyrobić, nie muszę pchać 1mm plecionki bo są cieńsze czy faktycznie mają wytrzymałość podaną przez producenta? przekonamy się jak kupie. Dodatkowym minusem jest to że spleciona jest z 8 a nie z 12 nici tak jak chciałem ale muszę iść na jakiś kompromis.

Jan Brzozowski
Z moich doświadczeń wynika, że wytrzymałość podaną przez producenta należy podzielić przez dwa. Nawet przy plecionkach znanych firm.
Życzę wszystkim sumów 2+ pozdrawiam, Tetryk I U

Jacek Bartnik
jacekla napisał(aM

właśnie nawinąłem nowego penn ssv 10500 weszło 210 m bardzo ciasno plecionki 0,75 więc 1 niestety nie wejdzie 200 mG
sumowapasja.pl/images/imagehost/30fb32ecec397b45ab88d7d311334b94.jpg
sumowapasja.pl/images/imagehost/4f32620fdd3e6b0a473f5fb9a019bde5.jpg

Może ta plecionka Unicat jest mocno pogrubiona,bo u mnie na Penna 10500 weszło 300 metrów Berkley Ultra Cat 0,65.

Slawomir Tabor
Dziś przyszła bluza .

sumowapasja.pl/images/imagehost/c9040eadbde7b50936bcd133b21c9bdb.jpg

Ciepła ,miła i tania 54 pln.

Radek Uscinski
Mówisz, że będziesz się maskował D

Piotr
Drobny zakup na tegoroczny sezon przyponówki, plecionki i uzupełnienie krętlików i haków. W sobotę jeszcze pokrowiec trzy komorowy od lokalnego producenta i oby do lipca.
sumowapasja.pl/images/imagehost/641575f237e1072f036f06cb3232600c_resized.jpg
Postępowe idee dają z reguły marne (jak nie zbrodnicze) owoce, natomiast zawsze koncertowo ogłupiają ludzi...

Lucas
Piotrze gdzie kupiłeś te climaxy? W jakiej cenie i czy mają grubsze?

Piotr
Climaxy główne w Askari po 163 PLN za szpule w teorii jeszcze są w rozmiarach 0,75 ( brązowa) i 0,90 (biała) a czy je mają fizycznie na stanie to jutro ewentualnie będą mógł Ci powiedzieć bo będą tam po odbiór żyłki pod feeder.
Climax przyponowy w sklepi internetowym z Podkarpacia lękam się prezesa T1 więc nazwy nie podaje D cena 44 PLN "grubszego" rozmiaru o ile w ogóle produkują to w Polsce nie znajdziesz.
Postępowe idee dają z reguły marne (jak nie zbrodnicze) owoce, natomiast zawsze koncertowo ogłupiają ludzi...

Lucas
Główna 0,75 mm by mi się przydała, ta przyponowa jest ok, łowiłem na nią U

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.27
21,365,925 unikalne wizyty